Produse şi Soluţii Servicii Servicii Online Broşuri şi prospecte Referinţe Despre noi Intraţi în legătură Consultanţă Noutăţi şi evenimente Oportunităţi carieră
 
  Târguri comerciale
  Produse noi
Presă
    Articole pentru presă
    Fotografii pentru presă
    Birou de presă
  KAESER report
  Reach
 
  

i.HOC îşi sărbătoreşte premiera mondială

 

Producţie eficientă a aerului comprimat cu regenerare cu debit integral

pressinfo

i.HOC este noul uscător rotativ integrat pentru compresoare cu şurub cu compresie uscată de la Kaeser Kompressoren. Acesta oferă o sursă sigură şi fiabilă de aer comprimat cu punct de rouă sub presiune de minus 40 de grade Celsius, chiar şi în condiţii grele de mediu – şi desigur, cu economie de energie.

i.HOC vine de la uscător "integrat cu HOC" (Heat Of Compression = căldură de compresie). Aceasta înseamnă că regenerarea este asigurată de căldura inerentă, rezultată în urma procesului de compresie a aerului. În acest caz căldura este gratuită, deoarece procesul de uscare nu necesită căldură suplimentară. Rezultă o uscare fiabilă a aerului comprimat cu eficienţă maximă şi costuri cu energia reduse - chiar şi pentru debit de aer variabil.

Prin comparaţie cu sistemele deja existente, i.HOC profită de întreaga cantitate de căldură disponibilă. Aceasta înseamnă obţinerea unui punct de rouă sub presiune scăzut şi sigur chiar şi în condiţii dificile, cum ar fi presiune scăzută, temperatură ridicată şi funcţionare cu încărcare redusă. Acest lucru este posibil prin utilizarea unui compresor radial cu turaţie variabilă, care îndeplineşte două scopuri: compensează pierderea de presiune din procesul de uscare şi adaptează automat procesul de uscare la condiţiile de funcţionare. Metoda patentată de Kaeser, de regenerare cu debit integral, asigură uscarea fiabilă, fără surse de încălzire electrică sau răcitoare suplimentare, chiar şi la temperaturi ambiante ridicate de până la 45 grade Celsius.

Controlerul integrat Sigma Control 2 al compresorului gestionează perfect întregul proces, controlând compresorul radial şi motorul de antrenare al tobei uscătorului rotativ integrat i.HOC. Indiferent de condiţiile de funcţionare sau de volumul necesar de aer, controlerul reglează automat turaţiile necesare, pentru a asigura tratarea fiabilă şi consecventă a aerului comprimat cu punct de rouă sub presiune de până la minus 20 de grade Celsius, iar în condiţii speciale poate să scadă chiar şi până la minus 40 de grade Celsius.

Construcţia logică şi compactă a sistemului permite nu numai instalarea simplă şi cu costuri minime, dar şi o întreţinere simplificată precum şi ocuparea unei suprafeţe minime.

Suplimentar, sistemul i.HOC de la Kaeser oferă un potenţial impresionant de recuperare a căldurii. Procesul de regenerare cu debit integral de la compresoarele cu şurub cu compresie uscată şi răcire cu apă permite utilizarea răcitorului compresorului în scopul recuperării de căldură. Acest sistem elimină complet pierderile de căldură asociate sistemelor existente şi cauzate de răcitorul individual al uscătorului – şi economiseşte costurile cu energia care ar trebui să fie consumată pentru a produce căldura corespunzătoare, necesară la încălzirea spaţiilor sau în proces.

ihocCompresoarele cu şurub cu compresie uscată dotate cu noul uscător rotativ integrat i.HOC furnizează, fiabil şi consecvent, aer comprimat de calitate cu punct de rouă sub presiune de până la minus 40 de grade Celsius. De asemenea, acestea asigură economie de energie şi spaţiu.

î.HOC

i.HOC

 
KAESER home Sitemap
Mai multe informaţii
Instrumente KAESER
Material de informare

ico_contactIntraţi în legătură

Logo-fewer-CO2-emissions

back top
Politica de confidenţialitate, KAESER KOMPRESSOREN SRL , info.romania@kaeser.com